De helden zijn (eindelijk) verhuisd!

with 1 reactie
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ja, nu is het wel héél lang geleden dat je nog van ons gehoord hebt, maar het is waar wat ze zeggen: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Vloeren, frullekes afwerken, de laatste dingen aansluiten, keuringen regelen, schilderen, plinten plaatsen, opzoeken hoe het ook alweer zat met deze filter en die knop daar… afzien. We hebben toch een paar keer met de handen in het haar gezeten de afgelopen maanden.

Maar goed, het huis is officieel bewoonbaar! En dat is echt wel genieten. Het uiteindelijke resultaat? Dat zie je hier.

telenet
Snow overschouwt de dingen

 

De woonkamer

Omdat de woonkamer toch wel een beetje het hart van ons huis is, hebben we in nieuwe woonkamermeubels geïnvesteerd. Onze zetel was heel mooi in ons rijhuisje in Ledeberg, maar verdronk in deze open ruimte. Op een zonnige namiddag gingen we op zoek naar een "grotere, neutrale zetel" (hogere herverkoopwaarde, je weet) en kwamen we thuis met een bestelbon voor een groot, knalblauw exemplaar. Het kan verkeren. De zetel met vrolijke galerijmuur werd dé eyecatcher van ons interieur en we zijn er erg gelukkig mee.

woonkamer

kringwinkel

Bonus aan zo'n galerijmuur: alle kaders hangen vrolijk door elkaar en je moet er dus niet voor zorgen dat alles perfect pas en op dezelfde hoogte hangt. De kaders komen uit de Kringwinkel, uit Ikea en van bij Juniqe, waar ook de prints vandaan komen.

De spiegel vond ik trouwens in de Kringwinkel van Aalst voor vijf euro. Topvondst!

living overzicht

Ook op ons tapijt van Etsy ben ik (en de hond trouwens ook) helemaal verliefd. Het was even zoeken naar zo'n groot tapijt, maar het maakt alles echt af. In de hoek zie je een grijpkraan staan. Als je ons kent, weet je dat de held mij ten huwelijk vroeg nadat ik mijn ring zelf uit zo'n machine greep. Dat verdient een plaatsje in onze woonkamer!

Svälnas

De laatste aanwinst in onze leefruimte is deze leuke wandcombinatie van Ikea. Een stuk goedkoper dan gelijkaardige retro/vintagemeubels maar toch erg leuk. Heel wat van onze boeken zijn helaas gesneuveld (lees: ondergekakt door muizen) in onze verhuis, dus er staan momenteel nog niet zoveel spulletjes in.

Als student vroeg ik me af wanneer ik me betere/duurdere dingen dan Ikea-meubels ging kunnen permitteren. Het antwoord is nooit en Ikea is de max! Er zitten echt een paar pareltjes in hun gamma.

living

eettafel opfleuren

Het tapijt voor onze eetplaats recupereerden we uit Ledeberg en ook deze stoelen (je vindt ze geregeld voor 50 euro per stuk op sites als iBood, aanrader) en eettafel gaan al een tijdje mee. Vooral de tafel is al best afgeleefd, dus hallo strategisch geplaatste tafellopers, placematjes en indrukwekkende zonsopgang.

woonkamer

Als laatste kwamen er nog jaloezieën van Leenbakker, zodat de werkmannen van de buren niet meer in mijn kookpotten kunnen zien. 😉

Wat moet er in de woonkamer nog gebeuren?

 • Schilderen, maar nu niet
 • Een glazen deur tussen de inkom en de woonkamer plaatsen, om de koude lucht wat tegen te houden. De deur is in bestelling.
 • Binnendeuren plaatsen... dat komt nog wel.
 • Een lelijke houten paal en PUR-isolatie wegstoppen achter een MDF-omkasting.
 • De vloeren afwerken met eindprofieltjes.
 • De trap laten bekleden, als we terug centen hebben.

De keuken

In dezelfde ruimte ligt ook nog de keuken. Had het aan mij gelegen, dan was die nog een goeie meter groter geweest (idem met de berging) maar ons budget vond deze keuken meer dan ruim genoeg. Het werd er eentje met geïntegreerd tv-meubel van bij Ixina, met dank aan de enorm boertige verkoopmedewerkers van Eggo Melle. Erg tevreden met het strakke resultaat! De toestellen van AEG zijn overigens echt super. Zowel de kookplaat, de vaatwas (op hoogte <3) en de (combi-)ovens doen fenomenaal hun werk en ik ben mijn schade van een half jaar nauwelijks tot niet koken ruimschoots aan het inhalen. Onze belachelijk grote vriezer in de berging is al snel erg goed gevuld.

keuken ixina ervaring

Pronkstuk in deze keuken blijft voor mij de Novy Zen dampkap. Niet mals voor ons budget, maar een echte sfeermaker!

Wat moet er in de keuken nog gebeuren?

 • Een paar gaatjes opvullen waar we verkeerd geklokt hebben.
 • Een spatwand plaatsen. Voorlopig hangt er een plastic marmerfolie tegen het vocht, maar daar kwamen al snel luchtbubbels in.
 • De deur naar de berging uitwerken. Normaal kwam er een deur tussen de keuken en de berging, maar eigenlijk is het echt een gemak dat die er niet is. Op die manier heb ik toch nog een beetje die heel grote keuken die ik eigenlijk wilde.

De slaapkamer

Ik wil al drie jaar een slaapkamermuur in een grijzige muntkleur, maar in onze huurwoning mochten we niet schilderen. Van uitstel komt niet altijd afstel, et voilà! Deze slaapkamer is een exacte kopie van onze slaapkamer in Ledeberg. De open dressing kost nog geen vijftig euro en bestaat uit een Kallax-kast en twee kledingroedes. Ik overweeg alleen nog kastdeurtjes bij te kopen voor een iets strakkere look.

slaapkamer Levis

slaapkamer goedkope dressing

Wat moet er in de slaapkamer nog gebeuren?

 • Gordijnen hangen. Ik scoorde op iBood verduisterende gordijnen in muntkleur voor 35 euro in min of meer de juiste afmetingen voor ons raam.
 • De lamp ophangen. Is dat niet altijd het laatste wat mensen doen?

slaapkamer

In de tussentijd is het hier anders ook wel mooi wakker worden.

De badkamer

Mijn schoonste puzzelwerk van allemaal. De douchekraan en gootsteenkraan haalde ik op Mastello. De badkraan komt dan weer van Eago. Het bad en de douche komen van X2O en het meubel hebben we via Sack van Vika, een oerdegelijke West-Vlaamse kastenproducent. De tegels raakten hier vanuit Spanje via Turnhout, in de enige winkel die ik kon vinden waar ze die verkopen, en op de vloer ligt Quick-Step vinyl, want dat is aangenaam onder uw voeten.

vika ervaring

douche

Wat moet er nog gebeuren in de badkamer?

 • De douche afwerken. Alles is netjes afgekit maar er mankeert nog een stukje vloer...oeps. Profieltjes en een extra pak vinyl moeten hier soelaas bieden
 • Afdekplaatjes voorzien. Onze Eléktrico-held uit Melle is ze net komen brengen.
 • Matjes.
 • Profieltjes plaatsen aan de bovenkant van de tegelwand.

badkamer x2o

En de rest? Zwijgt snel.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Follow De heldin:

De heldin is 29, schrijft voor geld (en/of jullie waardering), houdt van reizen en kookt de pannen van het dak. Niets is haar meer dierbaar dan haar trouwe KitchenAid. Behalve dan misschien De held.

One Response

 1. Niels
  | Beantwoorden

  Beste,

  Ik ben ook aan het bouwen en heb voor dezelfste gevelsteen gekozen, helaas kom ik zo’n 200 stenen te kort.

  Hebben jullie er soms over dat eventueel verkocht mag worden?

  Mvg

  Btw, mooi huis 😉

Leave a Reply