De helden hebben het eventjes gehad

with 4 reacties
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Het is al eventjes geleden dat jullie nog van ons gehoord hebben, maar we hebben in de tussentijd zeker niet stilgezeten. Meer zelfs, we hebben zo hard gewerkt dat we er eigenlijk wel eventjes klaar mee zijn. Maar helaas, ‘den bouw’ gaat voort, en wij dus ook. Gelukkig zijn we in die paar maanden tijd enorm goed opgeschoten en zitten we in de laatste rechte lijn. Als alles vlot blijft lopen, zijn jullie per 1 juli welkom om eens binnen te springen in ons niet-helemaal-afgewerkte-maar-zeker-wel-bewoonbare woning! (En in de tussentijd mag je je altijd opofferen om eens te komen helpen)

Wat hebben we de laatste twee maanden precies gedaan?

Wat een slimme en spontane vraag, beste lezer! Sinds we heel hard hebben gevloekt op onze sanitaire afvoeren, zijn er heel wat leuke dingen gebeurd.

Zo...

- zorgden we overal voor intello en leidingspouwen.

intello leidingspouw

- plaatsten we alle elektriciteit, met eeuwige dank aan expert Cindy, die ons op 10 minuten tijd een uitleg gaf waar geen zelfbouwhandboek tegenop kan.

zelf elektriciteit leggen ruban

- huurden we in die ene ijskoude week deze winter een warmtekanon zodat onze PUR-werken na heel wat miserie en uitstel toch zouden kunnen doorgaan. Met zo’n kanon kan je een gigantische tent verwarmen. Of een gemiddeld woonhuis ombouwen tot sauna. Doe er uw voordeel mee.

warmtekanon pur spuiten

- verzetten we hemel en aarde om op één dag tijd onze vloerverwarming te leggen en te testen. Voor één verdieping is dat zeker haalbaar, maar reken maar dat uw knieën de volgende dag bont en blauw gaan zien.

zelf vloerverwarming plaatsen

- kwamen ze de chape gieten. Een excuus om een weekje niks te doen? Jaaaaa! Zat er sneldroger in de chape waardoor dat excuus eigenlijk ongeldig was? Slechte vraag!

chape

- plaatsten we in (bijna) het hele huis OSB en in de keuken en living ook al gyproc, zodat de keuken opgemeten kon worden. In principe plaats je beter eerste het plafond voordat je de muren afwerkt, maar de plafondplaten werden nog niet geleverd en anders zitten we in september nog op een keuken te wachten…

osb op maat zagen cirkelzaag

zelf osb plaatsen

zelf gyproc plaatsen

Bij deze willen we alle helpers nog eens uit de grond van ons hart bedanken. We hebben bijna een huis!!

Nota van de Held: Amai, dat zijn wel veel foto's en weinig tekst.
Nota van de Heldin: Schrijft het dan zelf, hé.
Nota van de Helden: We zien elkaar nog graag, hoor. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Follow De heldin:

De heldin is 29, schrijft voor geld (en/of jullie waardering), houdt van reizen en kookt de pannen van het dak. Niets is haar meer dierbaar dan haar trouwe KitchenAid. Behalve dan misschien De held.

4 Responses

 1. ronald
  | Beantwoorden

  ik heb zo het gevoel dat ik me binnenkort opnieuw zal moeten omtoveren in superheld van dienst. Jullie zijn een inspiratie, maar … hebben jullie nog een cape op overschot? Liefst gevuld 🙂 BTW (= by the way, niet dat dure spul) hoe is de keuken? Greets Ronald

  • De heldin
   | Beantwoorden

   De keuken is een droom! 🙂

 2. Frederic
  | Beantwoorden

  En hoe zit het nu? Toevallig op deze blog geraakt en benieuwd naar het vervolg! By the way; leuk geschreven!

  • De heldin
   | Beantwoorden

   Wij blijven doorzetten. 😉 Momenteel zijn we de gyproc aan het afwerken. Morgen komt de tegelaar, vrijdag komen ze de ondertrappen plaatsen, binnen twee weken beginnen de plamuurwerken en op 25 juni komt de keuken. Hupla!

Leave a Reply