Sanitair is kak: de Helden worden afgevoerd

with Geen reacties
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

In onze laatste blogpost kon je lezen hoe enthousiast we waren over de ventilatiebuizen die we plaatsten, en hoe blij we waren dat er eindelijk een dakwerker voor de deur stond. Ondertussen liggen er al heel wat dakpannen op het dak, maar toch houdt Durieux maar een ritme aan van ongeveer 1 werkdag/week (zo loop je natuurlijk wat vertraging op, en nee, het heeft écht niet zo vaak gewaaid of geregend).

 

 

Maar dus, met goede moed begonnen we ook aan de sanitaire afvoeren. Voor al ons sanitair doen we beroep op de zelfbouwpakketten van Sack Zelfbouw. We hadden de boekjes grondig doorgenomen, zelf plannetjes getekend, het juiste gerief in huis gehaald, kortom: de Helden waren klaar om ook dit varkentje te wassen.

Het eerste wat moest worden gedaan, was het afslijpen van de betonijzers die de grondaannemer bij onze afvoeren had geplaatst. Op die manier konden we die afvoeren wat inkorten zodat ze niet boven onze toekomstige vloer uitkomen. So far so good, de Helden hebben al hun ledematen nog en het slijpen zorgde voor leuke foto’s: net echt.

 

 

Nu nog 7 buisjes leggen en pats: op de naar het volgende, right? Nope! Het plaatsen van afvoeren blijkt een echte calvarietocht; de buizen moeten door middel van allerhande tussenstukjes met afvoeren worden verbonden. Elke buis en elk tussenstukje moet worden ingewreven met ‘technisch glijmiddel’ (foto links), daarna worden afgetekend en dan begint de strijd om die verdomde buis in het juiste stukje te rammen, maar niet te diep (alle ingrediënten voor een goede porno waren aanwezig, helaas voorlopig geen happy endings).

We hebben het al een aantal keren gehad over de voordelen van een houtskeletbouw, maar voor afvoeren is de Held er nog niet uit: ja er moet niet worden geslepen of door beton worden geboord, maar anderzijds: probeer maar eens volle kracht te zetten op twee stukken buis terwijl je op een ladder met je hoofd tussen een spant staat (foto rechts)

Giggity
Hello darkness, my old friend

Voor het eerst zakt de moed echt in onze heldenschoenen. Na veel zwoegen werden bijna alle afvoeren geplaatst, maar de afvoer van het toilet op het eerste verdiep wil maar niet lukken. Hier moeten grote buizen van 90mm diameter worden geplaatst en zelfs met de hulp van een haardroger, véél glijmiddel en Dreft wil het écht niet lukken. Een korte samenvatting van gevoelde emoties: frustratie-woede-frustratie-meer woede-valse hoop-tristesse-berusting-wanhoop. De Helden laten de afvoeren even voor wat ze zijn en focussen zich dan maar op het plaatsen van een dampscherm en leidingspouw. Alle tips en/of magische hulp van een sanitair genie zijn welkom, maar een ding weten de Helden zeker: sanitair is kak.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Follow De held:

De held wordt binnenkort 28 en werkt voor de staat. Hij heeft over veel dingen een mening, maar vaak is die nogal genuanceerd. In zijn vrije tijd speelt hij squash en waagt hij zich wel eens aan een quiz. Hij kijkt vaak naar series en verslindt fantasyboeken.

Leave a Reply