We hebben een &@”!*$ onderdak

with Geen reacties
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

In onze vorige blogpost kon je al lezen dat Dakwerker Durieux nog niet was komen opdagen om ons dak te plaatsen. Wat we op dat moment nog niet wisten, was hoezeer dat roet in het eten zou gooien voor onze andere plannen. Van zodra onze ramen geplaatst waren, merkten we dat al het water in huis niet door de lege raamopeningen naar binnen was gekomen, maar recht door het dak naar beneden drupte. Her en der zaten er al gaten in onze Pavatex, die de zolder de afgelopen maanden relatief droog had gehouden, en de folie die onze goten beschermde was ook ter ziele gegaan.

Toen DS Hout op vrijdag onze isolatie leverde, gaven ze dan ook het advies om nog nergens aan te beginnen zolang het binnen regende. We spendeerden zowat de hele dag met het naar binnen zeulen en veilig afdekken van tientallen rollen isolatie, maar beseften al snel dat we niet veel meer konden doen dan (bijna letterlijk) dweilen met de kraan open om onze isolatie te beschermen. We mailden en belden verschillende keren naar de verkoper van Durieux en kregen daar vorige week zaterdag te horen dat hij het dinsdag zou laten inplannen op de planningmeeting.

zelf isoleren houtskelet

Een deel van onze isolatie. Een deel!

Na in het weekend meer dan 100 liter water buitengedweild te hebben, was mijn geduld echter danig geslonken en mailde ik enkele foto's door met de boodschap dat dit echt niet verder kon en dat we onmiddellijk een oplossing nodig hadden. Gelukkig kreeg ik diezelfde dag nog telefoon van de verkoper met de boodschap dat de planningmeester compassie met ons had en dat ze de volgende dag nog iemand zouden langssturen. Opluchting alom. Enerzijds omdat de schade en vertraging beperkt zouden blijven, anderzijds omdat ik ondertussen stiekem al uitgebreid had gefantaseerd over hoe ik alle emmers water zou verzamelen in een tank en die ongegeneerd in het kantoor van de dakwerker zou gaan uitgieten. Waarvoor mijn excuses. 

De zielige foto die de planningmeester tot inkeer bracht.

Gelukkig werden we vandaag verwelkomd door drie dakwerkers (helden!) toen we op onze werf kwamen. We zochten de droogste plekken in huis uit en verdeelden de isolatie alvast over de diverse verdiepingen. De rest van de week zullen we spenderen aan het op maat zagen van plafondlatten, zodat het skelet nog wat kan uitdrogen voor we met de isolatie zelf beginnen. Durieux heeft beloofd om vlak na het bouwverlof de rest van het dak te komen leggen, en ik hoop dat ze woord zullen houden. Nu ja, moraal van het verhaal: Wanneer zeuren niet meer werkt, kan net niet huilen al eens tot een oplossing leiden. Hopelijk vlot alles vanaf nu een beetje...

dakwerken durieux

Ramen De Boever moderne woning

Hallo, helden van Durieux - meer onderdak volgt maar wij moesten naar huis - en halloooooo mooie achtergevel. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Follow De heldin:

De heldin is 29, schrijft voor geld (en/of jullie waardering), houdt van reizen en kookt de pannen van het dak. Niets is haar meer dierbaar dan haar trouwe KitchenAid. Behalve dan misschien De held.

Leave a Reply