Ook de metser draagt zijn steentje bij

with 1 reactie
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Drie weken geleden postte ik hoe ik wanhopig op zoek was naar een goede metser. Wonder boven wonder blijkt zeuren op het internet érg goed te werken en vond ik diezelfde week nog een aannemer die wat vroeger klaar was op een andere werf. Referenties werden gecheckt, de offerte werd getekend en op 26 september, de dag nadat DSHout de deur van hun camionette achter zich dicht sloegen, kwam Bouwbedrijf Coppens to the rescue. 

Wanneer iets te goed lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Meestal. Van zodra Eric met zijn zoon en twee medewerkers in zijn kielzog onze werf op reed, zagen we dat het goed was. In de kladversie van deze blogpost schreef ik "reedt", dus je kan wel stellen dat bouwen vermoeiend is. Maar onze gevel werd snel, net en vakkundig bij elkaar gemetseld en op 2 oktober stonden de vier metsketiers hun stelling alweer keurig af te breken. 

Oliver Bricks Karma Grey

 

Oliver Bricks Karma Grey

Vandaag had ik een afspraak ingepland met De Boever (Patrick kreeg per ongeluk een kleine gastrol in de foto hierboven) om de ramen te komen opmeten. Alle grote raampartijen worden uitgevoerd in zwart aluminium, zowel langs de binnen- als de buitenkant. De kleinere ramen zijn aan de binnenkant pvc en aan de buitenkant aluminium. Ze zijn dus iets goedkoper en isoleren beter. Pvc is echter niet sterk genoeg voor onze grote raampartijen, vandaar de opdeling. Profel is trouwens een van de weinige producenten die zwarte raamkrukken én zwart pvc langs de binnenkant aanbiedt. De keuze was dus snel gemaakt. 

Onze gevelsteen is de Karma Grey in waalformaat van Olivier Bricks. Ik had nog nooit van het West-Vlaams bedrijf gehoord, dat nochtans al sinds 1949 actief is, maar ben erg blij dat we hen op Batibouw leerden kennen. Aanvankelijk was ik namelijk helemaal weg van de Forum Branco Genuanceerd Gesmoord, maar sinds die werd opgenomen in de Tercacollectie steeg de prijs aanzienlijk. Je telt er nu 56-66 euro per m² exclusief btw voor neer, of ongeveer 0,79 euro per steen. (dat is best veel geld, nvdr.) Alternatief gezocht, dus.

De Karma Grey kostte maar 0,53 euro per steen. Je hebt (voor deze twee gevelstenen) tussen de 71 en de 74 stenen per m² nodig. Reken dus maar uit. Nee echt, ik heb er zelf geen zin in. Vervolgens peuterden we nog een kleine korting los voor de steen (met een bon die we kregen op Batibouw) en het transport (met charme en connecties) et voilà... een erg mooie steen aan een erg schappelijke prijs. De steen is nieuw in het gamma en referenties waren nog onbestaande. We namen onze beslissing dus op basis van een toonzaalmodelletje van een vierkante meter. Toch even eng, want mijn inlevingsvermogen gaat nu eenmaal zo ver niet. De steen ziet er overigens nog ietsje anders uit dan op foto/in een mooi verlichte toonzaal. Oordeel zelf maar: 

karma greyBron: http://www.olivier.be/nl/gevelstenen/karma-grey-vb-wf

Oliver Bricks Karma Grey

Nu, ik ben er echt helemaal verliefd op. Dus eind goed al goed, echt waar. Ik ben blij dat ik 50 aannemers aan de lijn heb gehad en dat we vanaf vandaag kunnen beginnen aftellen tot het moment dat onze ramen geleverd worden. Verder kunnen we ook volop gaan focussen op het zoeken van een dakwerker, want Pavatex blijkt toch niet gemaakt om lang in de regen te staan... weer eentje down, and many more to go...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Follow De heldin:

De heldin is 29, schrijft voor geld (en/of jullie waardering), houdt van reizen en kookt de pannen van het dak. Niets is haar meer dierbaar dan haar trouwe KitchenAid. Behalve dan misschien De held.

One Response

  1. […] dak te komen leggen, en ik hoop dat ze woord zullen houden. Nu ja, moraal van het verhaal: Wanneer zeuren niet meer werkt, kan net niet huilen al eens tot een oplossing leiden. Hopelijk vlot alles vanaf nu […]

Leave a Reply