Review: Stomend met kledingstomer Tobi

with Geen reacties
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

De Held zou geen pantoffelheld zijn als hij zijn steentje niet zou bijdragen in het huishouden. Opruimen, stofzuigen, de was ophangen, af en toe iets koken (voornamelijk water): hij trekt overal wel zijn plan. Het enige (discutabel, nvdr) waar hij echt geen kaas van heeft gegeten is strijken.

Aangezien hij dagelijks proper in zijn hemdje gaat werken, de Heldin voldoende werk heeft met zijn andere rommel op te ruimen en de trouwe sidekick ons stoomstrijkijzer tijdens de verhuis per ongeluk op de grond liet donderen, kwam de Heldin met de ultieme oplossing op de proppen: de kledingstomer.

Tobi

Na wat research te doen en online te vergelijken kwamen we uit bij de Tobi Platinum kledingstomer. Deze is te vinden op bol.com en zoals wel vaker bij die gekke Nederlanders hadden we hem een dag na de bestelling in huis. Het idee is vrij simpel: in plaats van je kledij op een strijkplank te leggen, hang je alles op aan een meegeleverde kleerhanger en stoom je van boven naar beneden met een handheld stomer.
kledingstomer tobi

Snelheid

Het grootste voordeel van onze Mega-Tobi ligt hem in de snelheid. Doordat je je kledingstuk niet moet verleggen na het ophangen win je enorm veel tijd. De stomer is binnen de minuut opgewarmd en heeft een voldoende groot reservoir waardoor je een half uur aan een stuk kan stomen. Ik heb het eens bijgehouden en op een uurtje stomen doe ik: 15-tal t-shirts en topjes, 6 truien, 5 hemden, 3 kleedjes en 4 broeken, toch wel het equivalent van 2 mooie wasmanden lijkt me. Om dit allemaal nog wat te versnellen heb ik me bovendien een ander handig hulpmiddeltje aangeschaft. Een vouwplank: je weet wel, dezelfde die Sheldon van The Big Bang Theory gebruikt.

 

 

Zo worden zelfs met twee linkerhanden al onze kleren uniform gevouwen, iets wat handig is in de open dressing van de Heldin.

Prijs

Met zijn €73,17 (toen wij hem kochten nog €90) is de kledingstomer van Tobi een koopje, zeker als je vergelijkt met stoomstrijkijzers en rekening houdt met het feit dat je de kost van een strijkplank ook volledig uitspaart. Er zijn uiteraard duurdere (en goedkopere) modellen op de markt te vinden, maar qua prijs/kwaliteit verhouding zit deze meneer zeker snor.

Opbergen

Doordat de kledinghanger helemaal inklapt neemt de stomer weinig plaats in. Bij ons staat hij gewoon onder de trap. Je moet zoals gezegd ook niet langer sleuren met een onhandige strijkplank en dankzij de wieltjes onderaan kan je hem makkelijk verplaatsen als je eens wat afwisseling wil qua stoomlocatie.

Accessoires

Is alles dan positief? Niet helemaal. Zo wordt er bijvoorbeeld geen hittebestendige handschoen geleverd bij de stomer en aangezien je van boven naar onder stoomt met een vrij kleine stoomkop kan je je nogal snel verbranden. Omdat we niet onmiddellijk een degelijke en redelijk geprijsde stoomhandschoen vinden, zijn we dus aangewezen op grote voorzichtigheid. Heldenwerk, dat is het!

Niet volledig kreukloos

Het resultaat mag er zeker zijn, maar echt àlle plooitjes verwijdert de stomer niet. Vooral geklede broeken en de onderkanten van de hemden blijken zijn Kryptonite. Dat gezegd: de kwaliteit is zeker aanvaardbaar en als ik eerlijk ben: de kans is reëel dat wanneer ik zou strijken ook lang niet alles perfect en glad in de kast zou belanden. 

 

Conclusie? Kopen die handel ofte 4,5 stoomwolkjes op 5 !

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Follow De held:

De held wordt binnenkort 28 en werkt voor de staat. Hij heeft over veel dingen een mening, maar vaak is die nogal genuanceerd. In zijn vrije tijd speelt hij squash en waagt hij zich wel eens aan een quiz. Hij kijkt vaak naar series en verslindt fantasyboeken.

Leave a Reply